21 Nisan 2017 Cuma

FİNCAN GÜZELİ( FİNCAN COCONUT)

HİNDİSTAN CEVİZİ GÖRÜNÜMLÜ FİNCAN TATLISI(FİNCAN COCONUT)
MALZEMELER
1 Türk kahvesi fincanı un
1 fincan şeker
2.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım paket vanilin
Yanlarını bulamak için: 6-7 tane robotta çekilmiş kakaolu bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı robotta çekilmiş ceviz
Üzeri için hindistan cevizi
Tereyağ ve vanilin hariç tüm malzemeleri tencereye alalım. Kaynayınca tereyağı ekleyip bir iki dakika daha pişirelim. Altını kapatınca vanilin ekleyip karıştıralım. Kahve fincanlarını soğuk suyla ıslatalım. Muhallebiyi mikserle çırpıp fincanlara boşaltalım. En az 4 saat soğutalım. Yanlarını bulamak için bisküvi,kakao,tarçın ve fındığı geniş bir kasede karıştıralım. Fincanın kenarlarıdan bıçağın ucuyla hafifçe geçip tatlıyı fincandan kurtaralım. Fincanı ters çevirip tatlıyı elimize alalım.Yanlarını kakaolu bisküvi karışımına bulayalım. Sunum kağıtlarının içine yerleştirip üzerlerine hindistan cevizi serpelim. Bu ölçüden 7 kahve fincanı çıkıyor. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder