5 Nisan 2017 Çarşamba

ÇİKOLATA KAPLI TİRAMİSU PRALİN


ÇİKOLATA KAPLI TİRAMİSU PRALİN
MALZEMELER
1 paket petibör bisküvi
2 tatlı kaşığı granül kahve
2.5 yemek kaşığı sıcak su
2 dolu yemek kaşığı soğuk labne peynir
1 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilin  
Bulamak için 1.5-2 yemek kaşığı kakao
Kaplamak için 60 gr bitter çikolata
Genelde kedi dili bisküvi ile yapılan pralinin petibör bisküviyle yapılanı da aynı tatta...
Granül kahveyi sıcak suda eritelim. Bisküvileri robotta çekelim. Bisküvileri kahveli suyu ekleyip iyice yoğuralım. Biraz kuru kalacaktır.10 dakika buzdolabına koyup dinlendirelim. Bu arada labne,pudra şekeri ve vanilini mikserle çırpalım. Bisküvileri dolaptan alınca labneli karışımı ekleyip bir kez daha yoğuralım. Küçük parçalar alıp şekil verelim. Ben parmak şeklinde yaptım. Bir kaseye azar azar kakaodan koyarak pralinleri kakaonun içinde yuvarlayalım. Kakaonun hepsini bir kaba koyup bularsak acı olabilir. 10 dakika   buzlukta bekletelim. Bu arada çikolatayı
benmari usulü eritelim. İlk sıcağı çıkınca 2 çatalla tuttuğumuz pralinleri çikolataya bulayalım. Yağlı kağıt serilmiş bir tabağa alalım. Buzdolabına koyalım. Dilediğimiz zaman servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder