6 Nisan 2017 Perşembe

SARMADAN PRATİK SADRAZAM LOKUMU


PRATİK SADRAZAM LOKUMU
MALZEMELER
2.5 su bardağı soğuk süt
2 dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
 3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilin
1  tatlı kaşığı tereyağ
Arasına: Yarım paket kakaolu krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt
Üzerine: Hindistan cevizi
Süt,un,nişasta ve şekeri karıştırıp ocağa alalım ve pişirelim. Pişince tereyağ ve vanilin ekleyip 2-3 dakika mikserle çırpalım. Soğuk suyla ıslatılmış küçük dikdörtgen borcamın tabanına bol hindistan cevizi serpelim. Bu işlemi muhallebiyi pişirmeden yapsak daha iyi olur. Muhallebiyi tepsiye yayıp silikon spatula veya suyla ıslatılmış kaşıkla eşit yayalım. 1 saat buzdolabında bekletelim. Bu arada krem şantiyi çırpalım ve onu da buzdolabında bekletelim. 1 saat sonra şantiyi muhallebinin üzerine yayalım.Tekrar dolaba alalım. En az 1 saat daha bekletelim. Muhallebiyi boyuna keselim. Sonra da enine dört parçaya bölelim. Böylece 8 dilim elde ediyoruz. Her bir dilimi fotoğraftaki gibi boyuna 3 parçaya bölüp parçaları üst üste koyalım. Lokumumuz hazır:) Dilerseniz bu şekilde de kalabilir veya çikolata sos,rende çikolata,bisküvi ve fındık kırığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder