7 Nisan 2017 Cuma

TEREYAĞLI SÜTLÜ ŞERİT POĞAÇA

                
               
Herkese Hayırlı Cumalar.
İdlib'te yaşananların acısı içimize çöktü ama elimizden de dua edip lanetlemekten başka bir şey gelmiyor. Allah güçsüz ve suçsuz halkın yar ve yardımcısı olsun...
TEREYAĞLI SÜTLÜ ŞERİT POĞAÇA
MALZEMELER
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
75 gr eritilmiş tereyağ
2 yumurta  (birinin sarısı üstüne)
5-5.5 su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep
İç harç için: 1 su bardağı lor peynir
1 tutam ince doğranmış maydanoz
Üzerine: Ayırdığımız yumurta sarısı
Susam
4 bardak unu yoğurma kabına alalım ve    havuz yapalım. Diğer malzemeleri havuza boşaltıp unu yavaş yavaş yedirelim. Az gelecektir. Biraz daha unu azar azar kontrollü olarak ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.  20 dakika üzerini kapatıp mayalandıralım. Tekrar yoğurup 30 dakika daha mayalandıralım. Küçük bir mandalina kadar parçalar alıp yuvarlayalım. Yassı açıp bir ucuna peynir koyalım. Diğer ucuna 4-5 kesik atıp rulo saralım. Uçlarını hafif içeri bükelim. Yağlı tepsiye dizip temiz bir bez örtüp 10 dakika daha bekletelim. Yumurta sarısı  sürüp biraz susam serpelim. 190 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Ben birazını da kenarlarına kesik atıp ortalarına susam serperek yaptım. Üzeri kapalı dinlendirdikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder