4 Nisan 2017 Salı

MUZLU ÇİKOLATALI PİŞMEYEN KURABİYE

MUZLU ÇİKOLATALI PİŞMEYEN KURABİYE
MALZEMELER
1 paket yulaflı bisküvi
1.5 olgun muz
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için 50 gr bitter çikolata
Hem az malzemeli hem lezzetli hem de pratik bir tatlı.Bisküvi hariç diğer malzemeleri iyice karıştıralım. Robotta çekilmiş bisküviyi azar azar ekleyerek hamur yapalım. 10 dakika buzlukta dinlendirelim. Altına ve üstüne buzdolabı poşeti serdiğimiz hamuru elimizle bastırarak kolayca inceltelim. 1 cm kalınlığa gelince dilediğimiz kalıplarla keselim. 20 dakika buzlukta beklesin. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritelim, ilk sıcağı çıkana kadar bekletelim. Buzluktan çıkan kurabiyelerin üstünü çikolataya batıralım. Artan çikolatayı kaşığın ucuyla kurabiyelere gezdirelim. Bu ölçüyle 17 tane çıkıyor. Hemen servis edilebilir. Sonra servis edilecekse buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder