14 Nisan 2017 Cuma

ELMALI TEPSİ KEKİ

ELMALI TEPSİ KEKİ
MALZEMELER
Elmalı harç için:
3 orta boy rendelenmiş elma
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ezilmiş ceviz
Kek hamuru için:
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Üzeri için: Yarım ay şeklinde ince doğranmış bir elma
Elmaların üzerine serpmek için tarçın
Mis kokulu kocaman kabaran lezzeti garanti yumuşacık bir kek. İçini ıslak ıslak bıraktığı ve pişmemiş gibi yapışkan olduğu için ben elmaları çiğden kullanmadım. Hazır kek gibi olması için kavurdum.
Elmaları şekerle karıştırıp suyunu iyice çekene kadar kavuralım. Suyunu çekince tarçın ve cevizi ekleyelim. Soğuması için kenara alalım.
Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Köpürünce yağ,süt,yoğurt ekleyip mikserle tekrar karıştıralım. Un,kabartma tozu ve vanilini de ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Elmalı harcı da ekleyelim. Birkaç tur elmalar homojen dağılana kadar karıştıralım. Tereyağ ile yağlanmış midi fırın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcama dökelim. Üzerine ince dilim elmaları dizip üzerlerine tarçın serptikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder