3 Nisan 2017 Pazartesi

ÇİKOLATALI FINDIKLI BARDAKTA TOPKEK


ÇİKOLATALI FINDIKLI TOPKEK
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
40 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı kavrulup robotta çekilmiş fındık
Arzuya göre 1 kahve fincanı damla çikolata
Hazırdan bile daha yumuşak daha puf bir kek. Çikolata da sufle tadı veriyor.Fındık kokusu buram buram gelsin derseniz fındığınız kavrulmuş bile olsa bir iki dakika kokusu çıkana kadar teflon tavada kavurun.
Şeker ve yumurtaları köpürüp beyazlaşana kadar çırpalım. Süt,yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip güzelce çırpalım. Vakit varsa yaklaşık bir saat köpük köpük kabarana kadar bekletelim. Vakit yoksa hemen de devam edebilirsiniz.
Çikolatamız benmari usulü eridikten sonra ılıması için kenara alalım. Bu arada un,kakao,kabartma tozu ve vanilini geniş bir kaseye eleyelim. Önce ılıyan çikolata ve fındığı sıvılara karıştıralım. Sonra da kuru malzemeleri sıvılara ekleyip iyice karışmasını sağlayalım. İsterseniz bir fincan da damla çikolata ekleyip karıştırabilirsiniz. Muffin kalıplarınız varsa yağlayıp eşit olarak paylaştırın. Yoksa benim gibi YAĞLANMAMIŞ kağıt bardakları fırın tepsisine dizip bardaklara yarısından daha az olacak şekilde paylaştırabilirsiniz. 14 bardak kek çıktı bu ölçüden. 170 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim. Kürdan testini geçen kekleri çıkaralım. Pişen keklerin üzerine temiz bir bez örtüp 15 dakika kadar bekledikten sonra kağıt bardakların kenarını makasla kesip kekleri çıkaralım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder