28 Nisan 2017 Cuma

GÜLLAÇ

GÜLLAÇ
MALZEMELER
10 yaprak güllaç
10 su bardağı süt  şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
1 su bardağı soğuk süt üzeri için
1 tatlı kaşığı gül suyu
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz

   Şerbeti için 7 su bardağı sütü şekerle karıştırıp ocağa alalım. Şeker iyice eriyinceye karıştırarak ısıtalım. Şerbet ısısı elimizin dayanabileceği bir sıcaklığa gelince bir yaprak güllaç alıp kırarak süte daldırıp çıkaralım. Kare borcama aldığımız güllacın üzerine 1 kepçe şerbet gezdirelim

 Bu şekilde 5 yaprağı süte daldırıp dizelim. Beşincinin üzerine cevizi döküp 1 çay kaşığı gül suyu ve yarım su bardağı soğuk süt gezdirelim. Tüm güllaç yaprakları bittiğinde hala şerbet varsa  üzerine gezdirip kalan yarım bardak soğuk süt ve 1 çay kaşığı gül suyunu dökelim. Ağzına bir tepsi kapatıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Soğuduğunda streç film çekip en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder