8 Nisan 2017 Cumartesi

KOLAY YAŞ PASTA(25 KİŞİLİK)

KOLAY PANDİSPANYADAN YAŞ PASTA
MALZEMELER
 6 yumurta
6 kahve fincanı şeker
6 kahve fincanı un
1.5 Türk kahvesi fincanı ılık su
1.5 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4.5 yemek kaşığı kakao

Kreması için:
7.5 su bardağı süt
7 yemek kaşığı un
5 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
8 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilin
1 paket toz krem şanti
1 paket labne peyniri
Pandispanyayı ıslamak için 1.5 su bardağı süt            

Arası için muz ve damla çikolata
Süslemek için benmari eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Yarım paket toz krem şanti, yarım çay bardağı süt,2 yemek kaşığı robotta çekilmiş çilek

 Bu ölçüler midi fırın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcam için uygun. Ben kesmeyle uğraşmamak için ölçüleri 1/3 oranında karıştırıp 3 seferde pişirdim. Çok pratik oldu.
Önce yumurta ve şekeri 5 dakika kadar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip spatula ile karıştıralım. Tereyağ ile yağlanmış yağlı kağıdı tepsiye serip üzerine dökelim. 180 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirelim. Soğuyunca yağlı kağıttan keki ayırabiliriz. Dediğim gibi ben 3 seferde yaptım kesmeyle uğraşmadım. Biz krema yaparken kekler iyice soğusun.
Krema için şanti ve labne hariç tüm malzemeyi tencereye alıp pişirelim. 10 dakika kadar sık sık karıştırarak soğutalım. Labne  ve şantiyi ekleyerek mikserle çırpalım. Kremayı soğutalım.
Şanti,çilek ve sütü çırpıp soğuması için buzdolabına kaldıralım.
İlk keki tepsiye koyup yarım su bardağı sütle ıslatalım. Kremanın 1/3'ini üzerine yayıp muz ve damla çikolata ekleyelim. İkinci keki de ıslayıp aynı işlemi tekrarlayalım. Üçüncü kek için de aynı işlemi yaptıktan sonra krem şantiyi sıkma torbası veya tabancası ile kenarlara sıkalım. Erittiğimiz çikolatayı süslemede kullanacağız. Bunun için bir yağlı kağıda istediğimiz harf veya desenleri çizelim. Buzlukta donmasını bekleyelim. Donunca bıçakla altından kazır gibi geçince  çok kolay çıkıyor. Pastamızı süsleyip 1 gece dinlendirelim. Bu şekliyle keserken biraz çatlama olabilir. Olmasın derseniz krem şanti ile kaplayabilir veya ganaj yapabilirsiniz. Bizde şanti pek sevilmez. Ben de pek şantiyle süslemeyi beceremem:). Süs kısmını bile sıyırıp attık yerken. O yüzden ben yapmadım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder