24 Nisan 2017 Pazartesi

ÇİKOLATALI COCONUT TRUFF

COCONUT TRUFF(ÇİKOLATALI)
MALZEMELER
Dolgusu için:
Yarım çay bardağı soğuk süt
Yarım paket toz krem şanti
 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Truff için:
1.5 paket petibör bisküvi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1 dolu yemek kaşığı (50 gr) tereyağ veya margarin
1.5 çay bardağı süt
1 paket vanilin  
Üzerine yarım paket bitter çikolata  
Önce dolgusu için süt ve krem şantiyi çırpalım. Buzluğa kaldırıp 15 dakika dinlendirelim.Bu arada bisküvileri robotta çekelim. Geniş bir kaba dökelim. Erittiğimiz yağı,kakaoyu,pudra şekeri ve vanilini ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar süt ekleyerek yoğuralım. Şantiyi dolaptan çıkarıp hindistan cevizi ile iyice karıştıralım.Elimize eldiven giyip yanımıza da bir kase su alalım. Parmaklarımızı hafifçe suyla ıslatıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparalım. Sağ elimizde tuttuğukuz hamurun ortasına sol elimizin baş parmağı ile bastırıp incelterek delik açalım. Ortasına şanti koyup dikkatlice kapatalım. Hafifçe bastırmadan yuvarlayalım.
Truffleri 10 dakika buzlukta dinlendirelim. Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Eriyen çikolatayı kaşığın ucuyla trufflerin üzerine gezdirelim. 1 saat kadar soğutup servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder