23 Nisan 2017 Pazar

PEKMEZLİ TAHİNLİ KEK

PEKMEZLİ TAHİNLİ KEK
MALZEMELER
3 yumurta
3/4 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı ılık su
4 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı tahin
1 çay bardağı ezilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu      
1 dolu çay kaşığı tarçın
2-2.5 su bardağı un
  Kalıba serpmek için 3 yemek kaşığı susam
Yumurta ve şekeri çırpalım. Sıvıları ekleyip iyice karıştıralım. Elediğimiz un,tarçın ve kabartma tozu ile cevizi ekleyip karıştırmaya devam edelim. Normal kekten biraz daha koyu bir kıvamda olacak. Tereyağ ile kalıbı yağlayıp susam serptikten sonra harcı dökelim. 175 dereceye ısıtılmış  fırının alt rafında 35-40 dakika  pişirelim.Pişen kekimize temiz bir bez örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra tabağa ters çevirelim. Benim gibi sıcak sıcak dilimlemek zorundaysanız dilimleri biraz büyük tutun ki kırılmasın:) Soğutursanız sorun yok zaten. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder