9 Nisan 2017 Pazar

BAKLAVA YUFKASINDA KADAYIF SARMA

BAKLAVA YUFKASINDA KADAYIF SARMA
MALZEMELER
14 adet  baklava yufkası
Arasına sarmak için:
150 veya 200 gr taze kadayıf
1,5  su bardağı çekilmiş ceviz
Katları ve üzeri için:
120 gr eritilip ılıtılmış tereyağı
1 çay bardağı  zeytinyağı
Şerbeti için:                                        
2,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon
Önce şerbeti hazırlayalım. Şekeri ve suyu 20 dakika kaynatalım. İçine çeyrek limon atıp 5 dakika daha kaynatalım. Şerbeti iyice soğuması için soğuk su dolu leğene oturtalım.
Tereyağını eritip ılıdıktan sonra  zeytinyağ ile karıştıralım. Diğer sıvı yağlar zeytinyağ kadar güzel kızarmıyor.      

Kadayıfları iyice didikleyip minik minik doğrayalım. Hatta daha önceden kadayıfı bir buzdolabı poşetine koyup 1 veya 2 saat buzluğa atarsak çıkardığımızda iki elimizin arasında kolaylıkls ezip dağıtmamız da mümkün... Ben doğrayıp buzluğa atıyorum. Güzel dağılıyor.
Bir baklavalık yufkayı tezgaha serip yağ karışımı gezdirelim ve fırça ile dağıtalım. Üzerine ikinci yufkayı serip yine yağ gezdirip dağıtalım. Yufkanın üzerine kadayıf   ve ceviz serpelim. Çok sıkmadan rulo sarıp 5-6 dilim olacak şekilde keselim. Yağladığımız tepsiye dizelim. Tepsi dolunca kalan yağı yufkaların üzerine sürelim.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak tatlıya soğuk şerbet verip ağzını kapatmadan şerbeti çekmesini bekleyelim. Çıtır çıtır olması için ağzı mutlaka açık olmalı. 3-4 saat dinlendikten sonra servis edelim. 48 saat çıtırlığını koruyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder