25 Nisan 2017 Salı

SALEPLİ MUZLU MAGNOLİA

SALEPLİ TÜRK İŞİ MAGNOLİA
MALZEMELER
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 fiske tuz
1.5 yemek kaşığı şeker
1 paket tek içimlik salep
1 dolu yemek kaşığı labne
2 dolu yemek kaşığı toz krem şanti
 Aralarına: 1 paket robotta çekilmiş kakaolu petibör bisküvi
1 çay bardağı ezilmiş fındık
1 adet ince dilimlenmiş büyük muz
Labne ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp çırpıcı ile iyice açtıktan sonra ocağı yakalım. Kaynayana kadar karıştırıp kaynadıktan 1 dakika sonra ocaktan alalım. 5 dakika arada bir karıştırarak soğuttuktan sonra labne ve şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.Bisküvi ve fındığı karıştıralım. Bardakların dibine birer dolu kaşık muhallebi üstüne de bisküvili karışımdan dökelim. Kenarlara muzları dizip sırasıyla muhallebi, bisküvi,muhallebi dökelim. Üzerini süsleyip birkaç saat soğuttuktan sonra  servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder