13 Ağustos 2017 Pazar

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
3-4 yemek kaşığı un
1 yumurta
Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su (yaklaşık 2 su bardağı)
1'er tatlı kaşığı pulbiber,karabiber,tuz
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Haşlamak için: 6-7 su bardağı kaynar su
Sosu için: 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çay bardağı köftenin haşlama suyundan                    
Üzerine: 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt ve maydanoz

Yazın gelen misafirlere süper bir ikramlık. Hem yemek sofralarına hem çay menülerine çok yakışıyor.
Bulguru  kaynar su ile 5 dakika ıslayalım üzerini kapatalım.
Diğer malzemeleri katıp yoğuralım. En az 1 saat ağzı kapalı buzdolabında dinlendirelim.
Çıkarınca bir tepsinin dibini hafif unlayalım, bir kaseye de su koyalım. Ara ara elimizi ıslatarak misketten az büyük köfteler yapalım. Unladığımız tepsiye dizelim. Köftelerin ortasına kurşun kalemin arkası ile küçük bir oyuk yapacak şekilde bastıralım.
Bu arada haşlama suyumuzu kaynatalım. Köfteleri 10 dakika haşlayıp süzerek servis kasemize veya borcama alalım. Süzerken 1 çay bardağı su ayıralım.
Tereyağı bir tavada eritelim. Salçaları ekleyip bir iki dakika kavuralım. Ayırdığımız haşlama suyunu da ekleyip bir iki kez tıkırdayınca altını söndürelim.
 Köftelerin üzerine bir kase sarımsaklı yoğurt döküp karıştıralım. Üzerine salça sosu döküp maydanoz serpelim. Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder