18 Ağustos 2017 Cuma

GEVREKLİ KURABİYE

MISIR GEVREKLİ KURABİYE
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı nişasta ( Buğday ve mısır karışık kullandım.)
2-2.5 su bardağı un  
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Üzerine:
1 dolu çorba kaşığı sürülebilen çikolata
80 gr bitter çikolata
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Elle ufalanmış bir büyük kase mısır gevreği( Karamelli tavsiye ederim.)

Hamur için yumurta, şeker, tereyağ, vanilin, kabartma tozu ve sıvı yağı iyice karıştıralım. Nişastayı bardak bardak ekleyip hamura yedirelim. Kontrollü olarak un ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapalım. Cevizden az küçük parça koparıp önce yuvarlayıp sonra parmak şekli verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 175 dereceye ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde 20 dakika civarı pişirelim. Kurabiyeler soğurken çikolata ve yağı benmari usulü eritelim. Kurabiyeleri önce çikolataya sonra gevreğe batıralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.Eğer aynı gün tüketmeyeceksek hepsini çikolatalayıp gevreklemeyelim. Kullanmayacağımızı buzluğa kaldırabiliriz. Çikolatası donana kadar buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder