4 Ağustos 2017 Cuma

LİMONLU ISLAK KEK

LİMONLU ISLAK KEK
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı buğday nişastası
2.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Sosu için:
2 limonun suyu+1 su bardağı su ( Toplam 1.5 bardak olacak)
2-3 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine:                              
1 limon kabuğu rendesi
Hindistan cevizi

Mis gibi limon kokan tam yazlık bir ıslak kek...
Yumurta ve şekeri çırpalım. Üzerine sıvıları ekleyip tekrar çırpalım. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilini bir kasede karıştırıp sıvılara ekleyelim. Limonu çok sevenlerdenseniz 1 cat kaşığı limon kabuğu da ekleyebilirsiniz hamura. Çok fazla çırpmadan hamura yedirene kadar karıştıralım. Ben bu işlem için mikser değil çırpma teli kullanıyorum. Yağlanmış kare borcama keki döküp soğuk fırının en alt rafın koyalım. 180 dereceye ayarlayalım. Fırın soğuk olduğu için yaklaşık 50 dakikada pişiyor. Kek pişerken limonların kabuklarını rendeleyelim. Kararmasın diye ağzı kapalı bir kaba alalım. Limonları sıkıp su ve şekeri ekleyelim ve şeker eriyene kadar arada karıştıralım. Fırından çıkan keki 5 dakika soğutup üzerini kürdanla delelim ve limonlu karışımı kaşıkla keki üzerine dökelim. Hindistan cevizi ve limon kabukları ile süsleyip en az 2 saat  buzdolabında soğutup servis edelim. Tam olarak lezzeti ertesi gün oturuyor. Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder