14 Ağustos 2017 Pazartesi

TAVUKLU PATLICAN KEBABI

FIRINDA TAVUKLU PATLICAN
MALZEMELER
5 büyük patlıcan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bütün göğüs ( 2 parça)
2 orta boy yemeklik doğranmış soğan
1 adet doğranmış kapya biber
2 adet doğranmış yeşil köy biberi  
2 adet küp  doğranmış domates
1 tatlı kaşığı dolusu kekik
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber, köri
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
5-6 küçük parça tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Çok hafif ve lezzetli bir fırın yemeği. Misafir için de ideal... Üstelik çok pratik.
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletelim. Bu sırada küp doğradığımız tavuk göğsünü kızgın yağsız tavaya alalım. Suyunu bırakıp biraz çekene kadar kavuralım. Soğan ve biberleri ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Kekik, köri, kimyon, karabiber, pulbiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım. Patlıcanları sudan çıkarıp sıkalım ve halka halka doğrayalım. Altına ve üstüne fırça ile sıvı yağ sürüp tost makinesinde yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirelim. Tavuklu harcı kare borcama yayalım. Üzerine patlıcanları dizelim. Onun üstüne de domatesleri serpip dilerseniz birkaç diş sarımsak doğrayabilirsiniz. Üzerine karabiber, pulbiber ve kekik ile kalan 1 çay kaşığı tuzu ekelim. Salçayı 1 su bardağı sıcak suyla açıp üzerine gezdirelim. 220 derecede domates ve sarımsaklar pişene kadar yaklaşık 25 dakika firında tutalım. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder