7 Ağustos 2017 Pazartesi

ÇİKOLATALI KUMLU PASTA

ÇİKOLATALI KUMLU PASTA (KEKİ FARKLI)
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı nişasta
2 yemek kaşığı dolusu sürülebilen kahvaltılık çikolata
2 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Üzerini ıslatmak için 1 su bardağı süt
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
 80 gr bitter çikolata(Olmayabilir)
Üzerine 1 paket kakaolu bisküvi veya kakaolu kurabiye
Bu kekin orjinaline çikolata severler için çikolata ve iyi kabarması için nişasta ekledim. Kocaman ve yumuşacık bir kek oldu. Tavsiye ederim.  Krema miktarını da arttırıp uyguladım. Ayrıca kalmış kakaolu kurabiyeleri de bisküvi yerine kullandım.
Keki için şeker ve yumurtayı çırpalım. Sıvıları ekleyip karıştıralım. Katıları ekleyip tekrar çırparak yağlanmış kare borcamın büyüğüne dökelim. Soğuk fırının en alt rafına koyup 180 derecede pişirelim. Fırın soğuk olduğu için 35-40 dakika sürüyor.  Ama kontrollü olmakta fayda var.
Keki fırından çıkarınca kürdanla delelim. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra sütünü dökelim. Kek soğurken krema için vanilin ve çikolata hariç tüm malzemeleri karıştırarak kaynatalım. Ocaktan alınca vanilin ve çikolatayı ekleyip eriyince bekletmeden sıcak sıcak kekin üzerine yayalım. Krema iyice soğuyunca rondodan çekilmiş bisküvi veya kurabiyeyi üzerine yayıp en az 5-6 saat mümkünse 1 gece soğutup servis edelim. Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder