12 Ağustos 2017 Cumartesi

PATATES MANTISI

PATATES MANTISI
MALZEMELER
7-8 adet büyük patates
Çeyrek bağ ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber, nane
Yarım çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı sıvı yağ      
Üzerine sarımsaklı yoğurt
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
1'er tatlı kaşığı sumak ve nane

Patatesleri haşlayalım ve soyalım. Ezip elimizin dayanacağı sıcaklığa gelene kadar soğumasını bekleyelim. Soğuyunca diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. Bir kaseye su alıp elimizi hafif ıslatalım. Cevizden az büyük parça alıp yuvarlayıp parmağımızla ortasını oyalım. İçlerine 1-2 tatlı kaşığı sarımsaklı yoğurt koyalım. Üzeri için yaği eritip salça ve baharatları kavuralım. Suyunu ekleyip kaynayınca kapatalım. 1-2 çay kaşığı patateslerin ortalarına dökelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder