10 Ağustos 2017 Perşembe

SIKICIK AŞI

SIKICIK AŞI
MALZEMELER
Köftesi için:
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı tarhana  
1 yumurta
2 yemek kaşığı un          
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
 Suyu için:
6 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1'er çay kaşığı pulbiber ve nane
Yarım çay kaşığı tuz

Üzerine sarımsaklı yoğurt

Çok lezzetli, hafif ekşili, farklı bir çorba. Bence öğün bile oluyor salatayla. Oldukça doyurucu.
Bulguru geniş bir kaba alıp suyu ekleyelim. Ağzını kapatıp en az 30 dakika dinlendirelim. Dinlendikten sonra köfte listesindeki tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım. Bir tepsinin tabanına un serpelim. Yanımıza da bir kase su alalım. Elimizi arada bir suyla ıslatarak misket kadar köfteler yapalım. Tepsi köftelerle dolunca tepsiyi sağa sola sallayarak köfteleri una  bulayalım.
Bir tencerede yağı eritelim. Soğanları ince kıyıp yağda kavuralım. Salçaları ve baharatı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Sıcak suyu ekleyip kaynamasını bekleyelim. Kaynar suya köfteleri ilave edelim. 10 dakika içinde pişiyor. Altını kapatıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder