9 Ağustos 2017 Çarşamba

KOLAY TİRAMİSU

KOLAY TİRAMİSU
MALZEMELER
1 paket -24 adet- kedi dili bisküvi
Kreması için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı mısır nişastası
200 gr labne      
1 paket vanilin
Islatmak için:
1.5 su bardağı sıcak su
1.5-2  paket 3'ü bir arada granül kahve
Üzerine elemek için: Kakao      
Kremasını çok sevdiğim bir tiramisu tarifi. Çok pratik ama çok lezzetli. 3 yumurta tereddüte düşürmesin. Yumurta kokmuyor.
Krema için yumurtaları çırpalım. Şeker ekleyip çırpmaya devam edelim. Unu ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Sütü ekleyip topaklar dağılana kadar çırpalım. Karışımı ocağa alıp sürekli karıştırarak  pişirelim. Ilıyınca labne ekleyip mikserle çırpalım.
Granül kahveyi sıcak suyla karıştırıp ılıtalım. Kare borcamın altına yanların da taşacak şekilde streç film yerleştirelim. Streç film üzerine 5 kaşık muhallebi yayalım. 1 sıra kedi dilini hazırladığımız kahvenin içinde çabuk hareketlerle iki kez çevirerek ıslayalım. Borcama dizelim. 1 paket yazdım ama ben boşluk kalmasın diye 4 tane de fazladan kullandım. Muhallebinin yarısınu dökelim. Bir sıra daha kedi dili ıslayıp borcama dizelim. Kalan kremayı üzerine dökelim. Ağzını streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim. Vakit yoksa 8 saat de yeterli oluyor. Ertesi gün borcamın ağzına servis tabağı kapatıp tatlıyı hızlıca ters çevirelim. Bu büyüklükte servis tabağınız yoksa benim gibi fırın tepsisinin arkasına da çevirebilirsiniz. Streç filmi çıkarıp kakao serpelim. Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder