1 Ağustos 2017 Salı

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KABAK DOLMASI

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KABAK DOLMASI
MALZEMELER
1 kilo kabak
İç  Harcı için:
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 orta boy kuru soğan
1yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı pirinç
Bir tutam maydanoz
Çeyrek bağ doğranmış dereotu
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1'er çay kaşığı pulbiber-karabiber-kimyon, 1 silme tatlı kaşığı tuz
Sosu:
1 su bardağı sıcak su
1yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzerine domates dilimleri

Kabakları yıkayıp 4 parmak kalınlığında dilimleyelim.İçlerini dibine inmeden oyalım. İç harcı hazırlamaya geçelim.Soğanları doğrayıp kızgın yağda kavuralım. Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam edelim. Pirinçleri yıkayıp ekleyelim. 5 dakika daha kavuralım. Baharatları ve nar ekşisini ekleyip yarım su bardağı sıcak su ekleyelim. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim. Altını kapatınca ince kıydığımız maydanozu ve dereotunu ekleyelim.
Kabakları ağız kısımları 1 parmak boş kalacak şekilde dolduralım. Üzerlerine domates dilimleri kapatalım.
Su, yağ ve salçayı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirelim. Kabakların boy hizasına gelecek şekilde sıcak su ekleyelim. Düdüklünün havası çıkınca 17 dakika kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder