29 Nisan 2018 Pazar

KARNABAHAR GRATEN

KARNABAHAR GRATEN
MALZEMELER
1 büyükçe karnabahar
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 orta boy yumurta
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzerine 1 su bardağı kaşar rendesi
Karnabaharı çiçeklerine ayıralım ve üzerini geçecek kadar kaynar suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayalım. Sos malzemelerini tel çırpıcı ile güzelce karıştırıp karnabaharlarla güzelce karıştıralım ve fırın kabına dökelim.200 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim. Üzerine 1 su bardağı kaşar rendesini yayıp 10-15 dakika da kaşar eriyip kızarana kadar pişirelim. Biraz dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder