2 Nisan 2018 Pazartesi

SUFLE

 SUFLE
MALZEMELER
2 büyük boy yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
50 gr tereyağ veya margarin
80 gr bitter çikolata
Yarım su bardağı un

Önce fırını 220 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakalım. Dayanıklı küçük kaseleri veya sufle kaplarını yağlayalım. Ben küçük kuruyemiş kaselerine yapıyorum. Tavada tereyağ ve çikolatayı karıştırarak eritelim. Ocaktan alıp unu tavaya azar azar ilave ederek çikolata ve yağ ile karışmasını sağlayalım. Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar yaklaşık 4 dakika çırpalım. Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyip mikserle çırpalım. Kaplara eşit paylaştıralım. 4 kap çıkıyor. Ben ortalarına da birer parça çikolata koydum. Fırına verelim. 8 dakika sonra fırından alalım. 3 dakika kadar sıcağının çıkmasını bekleyelim. Servis edeceğimiz tabağa ters çevirmeden bıçakla kenarlarından geçelim. Ters çevirince kabın dibine bıçağın tersiyle hafifçe birkaç kez vurunca suflemiz düşecektir. Pişirme süresine dikkat! Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder