29 Nisan 2018 Pazar

FIRINDA PRATİK KARNABAHAR

FIRINDA KARNABAHAR YEMEĞİ
MALZEMELER
1 orta boy karnabahar
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1'er dolu tatlı kaşığı kekik, pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı sıcak su
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım silme çay kaşığı şeker
Dilediğiniz kadar tuz

Yorucu bir iş gününden sonra pert olanlar için basit ama lezzetli, az malzemeli bir tarif...

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp 10 dakika kaynar suda haşlayalım. Haşlanan karnabaharları tepsiye alıp üzerine yağ, tuz, kekik ve pulbiber ekleyip karıştıralım. Tepsiye yayalım. Üzeri için 1 su bardağı kaynar suya salçaları ve şekeri ekleyip karıştıralım. Şeker ekleme sebebimiz salçayı kavurmadığımız için oluşabilecek ekşi ve çiğ salça tadını yok etmek. Suyu yemeğin üzerine gezdirelim. Tepsiye önce pişirme kağıdı serip sonra üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 30 dakika 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirdikten sonra üzerindeki kağıt ve folyoyu alıp 10 dakika daha pişirelim ve fırından alalım. Sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder