4 Nisan 2018 Çarşamba

ÇARŞAF AVCI BÖREĞİ

ÇARŞAF BÖREĞİ ( AVCI BÖREĞİ TADINDA)
MALZEMELER
Hamuru için:
6-6.5 su bardağı un
2.5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
Aralara sürmek için:
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
İç harç için:
3 adet kuru soğan
300 gr kıyma
Yarım çay bardağından 1 parmak fazla ince bulgur
Çeyrek demet doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber

Hamuru için tuz  ve unu karıştırıp yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp bez örtüp 10 dakika dinlendirelim. Sonra az un serperek her birini çay tabağı kadar açalım. Her açtığımız hamuru yağlayıp 10 tanesini üst
üste koyalım. En üsttekilere de yağ sürüp buzdolabı poşeti kapatalım ve 40 dakika dinlendirelim. Bu arada iç harcı hazırlayalım. Kıymayı kavurup soğanları ve baharatları ekleyelim. Bu arada bulguru yarım çay bardağı sıcak suyla ıslayalım. Soğanlı kıyma pişince bulgur ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştıralım. 10'lu hamur demetlerini alt üst edelim ki ilk açtıklarımız en öne gelsin. Tezgahı fırça ile az yağlayalım. Hamurlardan birini alıp köşelerde  nazikçe çekerek uzatıp inceltelim. Bir ucuna iç harcı yayıp rulo yapalım sonra da gül şeklinde sarıp yağlı tepsiye dizelim. Yunurta sarısı sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat kadar kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerine örtü örtüp 20 dakika dinlendirelim ve servis edelim. Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder