21 Nisan 2018 Cumartesi

BİBERLİ EKMEKCİKLER

BİBERLİ EKMEKCİKLER
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
4,5-5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
Mayayı kabartmak için 1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üstü için:
1 büyük soğan
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1'er  tatlı kaşığı nane, tatlı pul biber, kekik, kimyon
2 yemek kaşığı dolusu susam
3/4 çay bardağı sıvı yağ

Yaş maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp üzerine hava almayacak şekilde streç film kapatalım ve 10 dakika kabarmasını bekleyelim. Kabarınca sıvı yağ ve tuzu ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. Çok un eklemeyelim. Gerekirse elimizi kaşıkla sıyıralım ama yine de fazla un eklemeyelim. Poğaça hamuru kıvamında olmalı. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
 Biber ve soğanı rondoda ince çekelim. Tavaya yağı koyup kızdıralım. Biber ve soğam yumuşayana kadar kavurup diğer malzemeleri ekleyelim.
Mayalanan hamurdan küçük mandalina kadar bezeler alıp yuvarlayıp elimizle hafif açalım. Açtığımız bezeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerlerine birer dolu tatlı kaşığı harç yayalım. 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun...
Not: Ben yumuşak sevdiğim için orjinal hamurdaki gibi 1 bardak süt+1 bardak su karışımı yerine 2 bardak süt kullanıyorum. Tercih sizin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder