7 Nisan 2018 Cumartesi

ELMALI RULO KEK

ELMALI RULO KEK (MİDİ FIRIN TEPSİSİ)
MALZEMELER  
Keki için:
2 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşığı sıcak su
3/4 çay bardağı süt
1 su bardağı+1 dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı harç için:
5 tane iri rendelenmiş elma
3/4 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ezilmiş ceviz
Üzerine elemek için pudra şekeri+tarçın
 
Öncelikle elma ve şekeri tavaya alıp suyu çekilene kadar kavuralım. Altını kapatıp ceviz ve tarçın ekleyelim ve karıştırıp soğumaya bırakalım.
Kek için yumurta ve şekeri 2 dakika çırpıp sıcak suyu ekleyelim ve köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edelim. Süt ekleyip tekrar çırpalım. Katıları eleyerek ilave edip spatula veya çatalla karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş midi fırın tepsisi veya büyük boy dikdörtgen borcama elmalı harcı eşit yayalım. Üzerine kek hamurunu döküp homojen dağıtalım. 175 dereceye ısıtılmış fırının orta rafında 20 dakika pişirelim. Fırından alır almaz başka bir yağlı kağıdın üzerine ters çevirip rulo saralım ve iyice soğuyana kadar açmayalım. İyice soğuyunca üzerine tarçın ve pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder