25 Nisan 2018 Çarşamba

ÇİKOLATALI PRATİK PASTA

   ÇİKOLATALI PRATİK PASTA (KÜÇÜK KARE BORCAMA)
MALZEMELER
Keki için
2 büyük yumurta
1 çay bardağından az eksik şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
25 gr kakao
1 paket vanilin
Yarım paket kabartma tozu
1 büyük çay bardağı un    
Keki ıslamak için 1 çay bardağı soğuk süt
Kreması için:
1 poşet toz krem şanti
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı labne peyniri
2 dolu yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
1 paket vanilin
Ganaj için:
Yarım paketten biraz fazla sıvı krema  
80 gr bitter çikolata
Öncelikle kekimiz için şeker ve yumurtayı çırpalım. Süt ve yağ ekleyip tekrar çırpalım. Kalan malzemeleri ekleyip çırpalım. Yağladığımız küçük kare borcama döküp 200 derecede yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırından çıkınca üzerine kürdanla delikler açıp sütü dökelim.
Şanti, süt ve vanilini çırpalım. Labneyi ekleyip tekrar çırpalım. Yarısından biraz fazlasını beyaz bırakalım. Kalana sürülebilen çikolatayı ekleyip tekrar çırpalım. Kek iyice soğuyana kadar kremaları dolapta soğutalım. Soğuyan kekin üzerine önce beyaz kremayı, sonra çikolatalıyı yayalım. 4 saat buzdolabında pastayı soğutalım. Kremayı tavaya alıp kenarlarından hafif kıpırdayana kadar ısıtalım ama kaynatmayalım. Ateşten alıp çikolataları ekleyelim ve karıştırarak eritelim. Arada karıştıralım. İyice ılıyınca pastanın üzerine yayalım. Tekrar buzdolabına kaldıralım. Ertesi güne kadar dinlendirip servis edelim. Aceleniz varsa 2 saat sonra da kesebilirsiniz. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder