2 Nisan 2018 Pazartesi

MAYASIZ SİMİT POĞAÇA

MAYASIZ SİMİT POĞAÇA
MALZEMELER
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sirke
4.5-5 su bardağı kadar un
Üzeri için
1 paket susam  ( 1 su bardağı)
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su

Dışı çıtır, içi yumuşacık pastane simidi tadında yuvarlak 24 poğaça çıkıyor bu hamurdan. Ertesi gün de tazeliğini koruyor. Püf noktamız hamur toparlanana ladar yoğurmak ama biraz cıvık bırakmak. Elimizden kaşıkla sıyrılacak.
 Hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğuralım. Üzerini kapatıp dinlendirelim. Susamları yanmaz tavada orta ateşte kavuralım. Pekmez ve suyu bir kasede karıştıralım. Bu arada 10 dakika kadar hamurumuz da dinlenmiş oluyor. Mandalina kadar parçalar koparıp yuvarlayalım. Elimize yapışmaması için elimizi hafif sıvı yağlayarak bu işlemi yapalım. Hepsini yuvarlayınca önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. 200 dereceye ısınmış fırında 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder