18 Nisan 2018 Çarşamba

TEPSİDE ŞİPŞAK KUMPİR

TEPSİDE ŞİPŞAK KUMPİR
MALZEMELER
Tabanı için:
5 adet ortadan az büyük boy patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1.5 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı rende kaşar
Üzerine
10 adet mini sosis
1 tatlı kaşığı salça
Yarım kavanoz garnitür
4 adet közlenmiş kırmızı biber
6-7 adet kornişon turşu
4 yemek  kaşığı haşlanmış mısır
3/4 su bardağı kaşar peynir
12 tane zeytin

 Patatesleri soyup haşlayalım ve sıcakken tereyağ,tuz, kaşarla karıştıralım. Soyup haşlarsanız bu aşamada daha iyi sonuç alırsınız. Küçük boy dikdörtgen borcamın tabanını çok az sıvı yağ ile yağlayıp patatesli karışımı dökelim. Üzerine garnitür, mısırı yayalım. Kırmızı közlenmiş biberleri de doğrayıp yayalım. Sosisleri halka halka doğrayalım. Bir tavaya az sıvı yağ koyup salçayı ve sosisi ekleyip 2 dakika kavuralım ve tepsiye yayalım. Kornişonları da küçük doğrayıp tepsiye serpelim. Üzerine zeytinleri dizelim.En üste kaşarları yayıp 200 dereceye ısıtılmış fırında üzerindeki kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Ketçap ve mayonezle sıcak servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder