27 Nisan 2018 Cuma

ESMER BULGUR KÖFTESİ

ET TADINDA BULGUR KÖFTESİ
MALZEMELER
Hamuru için:
2 su bardağı köftelik esmer bulgur
1 su bardağı irmik
3-4 yemek kaşığı un
1 yumurta
Bulgurun üzerini geçecek kadar kaynar su (yaklaşık 2 su bardağı)
1'er tatlı kaşığı pulbiber,karabiber,tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Haşlamak için: 6-7 su bardağı kaynar su
Sosu için:
 1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
 1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı köftenin haşlama suyundan
Servis  için sarımsaklı yoğurt
Esmer bulgur ve kimyon birleşince gerçekten çok lezzetli bir köfte oluyor.Bulguru üzerini kaynar su ile 5 dakika ıslayalım. Diğer malzemeleri katıp yoğuralım. En az 1 saat ağzı kapalı buzdolabında dinlendirelim.
Çıkarınca bir tepsinin dibini hafif unlayalım, bir kaseye de su koyalım. Ara ara elimizi ıslatarak misketten az büyük köfteler yapalım. Unladığımız tepsiye dizelim.
Bu arada haşlama suyumuzu kaynatalım. Köfteleri 10 dakika haşlayıp süzerek servis kasemize veya borcama alalım. Süzerken 1 çay bardağı su ayıralım.
Tereyağı bir tavada eritelim. Salçaları ekleyip bir iki dakika kavuralım. Ayırdığımız haşlama suyunu da ekleyip bir iki kez tıkırdayınca altını söndürelim.
Köftenin üzerine önce bol sarımsaklı yoğurt gezdirelim, sonra salçalı sos dökelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder