24 Eylül 2017 Pazar

KESME BÖREK

KESME BÖREK
MALZEMELER
Hamuru için:
1 kg un
4-4.5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta ( sarılar üzerine)
1 yemek kaşığı sirke

Aralara sürmek için 1 paket eritilmiş teremyağ veya margarin
Açarken tezgahı yağlamak için yarım çay bardağı sıvı yağ
Dilediğiniz bir iç harç ( Patates veya kıymalı tavsiye ederim.)

Mayamıza şeker ve yarım çay bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonunda su hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp azar azar su ekleyerek hamuru yoğuralım. Cıvığa yakın ama ele çok yapışmayan bir kıvam oluyor. Hamuru 10 parçaya bölüp beze yapalım. Bezeleri unlu tezgahta açabildiğimiz büyüklükte yuvarlak açalım. Çok uğraşmayın yağlayacağımız için çok büyüğe gerek yok. Açtığımız yufkayî eritilmiş yağ ile yağlayalım. Sağ kenarı içe katlayıp kat yerini  yağlayıp diğer kenarı katlayalım. Kat yerini yağlayıp alt kısmı ortaya kapatalım. Yağlayıp üstü üzerine kapatıp kare elde edelim. Bir tabağa alıp buzdolabında yağı donana kadar bekletelim. Donunca tezgahı sıvı yağ ile yağlayıp merdane ile uzunlamasına inceltelim. Üzerine sıvı yağ sürüp uzun kenar boyunca harcı döşeyip rulo saralım. 3 parmak genişliğinde verev keselim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip yumurta sarısı sürelim ve 200 derecede pişirelim. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder