11 Ekim 2017 Çarşamba

SODALI ÇİKOLATALI ISLAK KEK

SODALI ÇİKOLATALI ISLAK KEK
MALZEMELER
Keki için:
2 yumurta
1 büyük çay bardağı toz şeker
1 su bardağı maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kakaolu puding
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Sos için:
1 büyük çay bardağı süt
1 büyük çay bardağı su
1 dolu yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı toz şeker
35 gr sütlü çikolata
Süslemek için ceviz ve hindistan cevizi
 Yumurta ve şekeri çırpalım. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip çırpalım. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve karıştıralım. Yağlanmış küçük dikdörtgen borcama döküp 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim. Kürdan  testini geçince çıkaralım. Kek fırındayken sos malzemelerini tencerede karıştırıp ocağa alalım. Şeker ve çikolata eriyene kadar karıştırıp soğumaya bırakalım. Keki fırından alınca kürdanla delikler açalım. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra sosu dökelim. Soğuyup sosunu iyice çekmesi gerekiyor. Oda sıcaklığına gelene kadar dışarda bekletelim. En az 3 saat de buzdolabında bekletip servis edebiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder