17 Eylül 2017 Pazar

KIZARTMADAN İSLİM KEBABI

KIZARTMADAN İSLİM KEBABI
MALZEMELER
1 kg patlıcan ( Uzun olacak)
Domates dilimleri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Köftesi için:
Yarım kg kıyma
2 orta boy ince doğranmış soğan
1.5 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı galeta unu
1'er çay kaşığı karabiber, pulbiber, kekik, kimyon
Sosu için:
1 su bardağı sıcak su
1 dolu yemek  kaşığı domates salçası

Patlıcanı kızartmadan çok hafif ve lezzetli bir islim kebabı yapabiliriz.
Patlıcanları alacalı soyup birkaç yerinden delip tuzlu suya bastıralım. En az yarım saat acısı çıksın diye bekletelim.
Köfte malzemelerini iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde yuvarlayalım.Köfteleri renkleri dönene kadar az yağlı tavada kızartalım. Patlıcanları sudan çıkarıp iyice kuruladıktan sonra her birini boyuna ince şeritler halinde keselim. Yarım santimetre kadar olacak kalınlıkları. Fırça ile altına üstüne sıvı yağ sürüp ısınmış tost makinesine dizelim. Yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirelim. Renginin dönmesi gerekmiyor.Şekil verilecek kadar yumuşak olması yeter.
İki şerit patlıcan alıp + olacak şekilde üst üste getirip   ortasına bir köfte koyup karşılıklı kenarları birbirinin üzerine   kapatıp açılmaması için  kürdan batıralım. Patlıcanları tepsiye dizelim. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirelim. Sosu için salçayı suyla açıp tepsiye dökelim. 200 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder