10 Eylül 2017 Pazar

SODALI MİDYE BÖREK

SODALI MİDYE BÖREK
MALZEMELER
6 adet günlük yufka
Sosu için:
Yarım şişe maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 küçük yumurta
Üzerine 1 yumurta sarısı
Dilediğiniz bir iç harç ( Ben patatesli kullandım.)
Önce sos malzemelerini bir kasede karıştıralım. Yufkaları tezgaha serip 4'e keselim. Bir parça yufkayı önümüze alıp soslayalım. Parmağımızla sivri noktadan tutup uzun kenara doğru çekelim. İki ucu birleştirip harç koyalım. Kenarlardan içe büküp saralım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip yumurta sarısı sürelim. 200 dereceye ısıtılmış fırına yaklaşık 25 dakika kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder