22 Eylül 2017 Cuma

PİZZA POĞAÇA

PİZZA POĞAÇA
MALZEMELER
Hamuru için:
1 yumurta ( sarısı üstüne)
1 su bardağı ılık süt
 1 su bardağı ılık su
 1 çay bardağı sıvı yağ
 2 yemek kaşığı şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 çay kaşığı mahlep
 6-7 su bardağı un  
 Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay bardağı su
Üzerine:
1.5 su bardağı lor peyniri, 2 adet ince doğranmış kapya biber, 2 adet domates, sucuk

Hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp azar azar un ekleyerek elden kurtulan bir hamur yapalım. Ben 6 su bardağından biraz fazla kullandım. Hamur dinlenirken sos malzemelerini bir kasede çırpalım. Sucukları ince dilimleyelim. Domatesleri soyup küp doğrayalım. Biberleri ince doğrayalım. 20 dakika dinlenen hamurdan mandalina kadar parçalar alıp çay tabağından biraz büyük elimizle açalım. Yağlanmış tepsiye dizelim. Çatalla birkaç yerden delelim ki çok kabarmasın. Kenarlarına yumurta sarısı, ortasına salçalı sos sürelim. Peynir, domates, biber ve sucuk koyup elimizle hafif bastıralım ve malzemelerin yapışmasını sağlayalım. 220 derecede 15-20 dakikada pişecektir. Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder