16 Eylül 2017 Cumartesi

KIZARTMADAN KIŞLIK KARNIYARIKLIK PATLICAN

KIZARTMADAN KARNIYARIKLIK KIŞLIK PATLICAN
MALZEMELER
5 kg patlıcan
2.5-3 su bardağı sıvı  yağ

Patlıcanları alaca soyalım. Beyaz bölümlerine derin çizikler atıp patlıcanları 1 saat tuzlu suda bekletelim. 1 saat sonra sudan çıkardığımız patlıcanları elimizle sıkıp yağ dolu kaseye batıralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde maksimum sıcaklıkta yumuşayana kadar fırınlayalım. Yaklaşık 40 dakika sürüyor. Ben dereceli fırında da yuvarlak fırında da denedim. Yuvarlak fırın tavsiye ederim. Soğuyunca poşetleyip buzluğa kaldıralım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder