15 Eylül 2017 Cuma

HALLEY PASTA

PORSİYONLUK HALLEY PASTA
MALZEMELER  
Keki için:
3 yumurta        
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1  paket vanilin
1.5-2 su bardağı un
Sosu için:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
 Kreması için:
1 paket hazır pastacı kreması ( 75 gr)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı dolusu labne peyniri
Bulamak için hindistan cevizi

Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağla tekrar çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra tereyağ ile yağlanmış midi fırın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcama dökelim. 175 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika yumuşak kalacak şekilde pişirelim. Üzerine bez örtüp soğumaya bırakalım. Krema malzemelerini çırpalım. Önce 20 dakika buzlukta sonra da buzdolabında bekletelim. Sos malzemelerini bir kasede çırpalım. Keki dilerseniz dilimleyebilir, dilerseniz su bardağı ile yuvarlak kesebilirsiniz. Kekin her tarafını hızlıca sosa batırıp içinde bekletmeden çıkarıp sallayarak fazla sosu bırakmasını sağlayalım. Keki buzdolabında 20-30 dakika bekletelim. Çıkarınca ortadan kesip ortasına krema koyup kenarlarını ve üstünü hindistan cevizine bulayalım. 3-4 saat bekletip servis edilebilir ama ertesi gün daha şahane olur:)) Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder