13 Eylül 2017 Çarşamba

PORSİYONLUK ŞİPŞAK PASTA

PORSİYONLUK ŞİPŞAK PASTA
MALZEMELER
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası      
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket toz krem şanti (75 gr)
1 paket vanilin

2 pakete yakın petibör bisküvi
50 gr hindistan cevizi
1 çay bardağı süt  
Süslemek için rendelenmiş çikolata
Çok kolay, kapış kapış gidecek bir lezzet...
Krema için tüm malzemeleri karıştırıp tencereyi ocağa alalım. Karıştırarak kaynatalım. 2 dakika kaynayınca ocaktan alalım. Arada karıştırarak elimizin dayanacağı bir sıcaklığa kadar soğutalım.
1 petibör alıp süte hızlıca batırıp çıkaralım. Üzerine 1 kaşık krema koyup 2.bisküviyi sütle ıslayıp üzerine kapatalım. 1 kaşık krema daha koyup 3.bisküviyi ıslayıp 2.nin üzerine koyalım. Kenarlara krema sıvayıp dört tarafını hindistan cevizine bulayıp tepsiye alalım. Tepsideyken üzerine 1 kaşık krema yayalım. Böylece 3 kat bisküvi 3 kat kremalı minik pastacıklarımız olacak. Buzdolabında 3 saat soğutup dilediğimiz gibi süsleyelim. Ertesi gün servis edersek daha iyi olur ama acil durumlarda bu süre de gayet yeterli. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder