28 Ocak 2018 Pazar

YALANCI BOYOZ


YALANCI BOYOZ (YUFKADAN)
MALZEMELER
 3 adet günlük yufka
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç harç için:
1 büyük kase karışık peynir (evde hangileri varsa)
2 yemek kaşığı kadar doğranmış maydanoz
Bekletmek için:
1 şişe maden suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine 1 yumurta sarısı

Peynir ve maydanozu iç harç için karıştıralım. Yufkaları ıslatmak için su ve yağı karıştıralım. Yufkalardan birino tezgaha serip 4-5 kaşık yağlı karışım dökelim ve fırçayla yayalım. Yufkayı D şeklinde ikiye katlayıp bıçakla dörde bölelim. Her parçaya iç harçtan koyup gül böreği şeklinde saralım. En küçük boy kare borcama börekleri sıkıca dizelim. Yağ ve maden suyunu karıştırıp böreklerin üzerine dökelim. Streç film çekip 1 gece buzdolabında sosunu çekmesi için bekletelim. Sosunu çekecek, tepsinin dibinde çok azı kalacak. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip börekleri aralıklı dizelim. Çünkü pişerken çok kabaracaklar. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika civarı iyice kızarana kadar pişirelim. 15 dakika dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder