25 Ocak 2018 Perşembe

PIRASA BÖREĞİ

   PIRASA BÖREĞİ
MALZEMELER
4-5 dal pırasa
2 adet rendelenmiş orta boy patates
2 adet rendelenmiş havuç
1 adet küçük doğranmış kapya biber
1 küçük kase doğranmış mantar
3/4 çay bardağı esmer köftelik bulgur
  3/4 çay bardağı sıcak su
3/4 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı galeta unu
10 dal ince kıyılmış maydanoz
5-6 dal ince kıyılmış dereotu
6-7 dal ince doğranmış yeşil soğan
3 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
Tuz, karabiber, pulbiber
1 paket kabartma tozu
Üzerine bol susam

 Bulguru sıcak su döküp karıştıralım ve yumuşamaya bırakalım. Pırasaları yıkayıp ortadan dilelim ve incecik doğrayalım. Sıvı yağı kızdırıp  pırasa, biber, havuç ve patatesi 5 dakika kavuralım. Mantarları, tuz ve baharatları ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Soğuması için 10 dakika bekleyelim. Yeşillikler,yumurta, bulgur, galeta unu, kabartma tozu da ekleyip iyice karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş midi fırın tepsisi veya büyük dikdörtgen borcama dökelim. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam serpelim. 220 dereceye ısıtılmış fırında kızarıp içini alana kadar 30-35 dakika pişirelim. Dilerseniz 4 yemek kaşığı kaşar da ekleyebilirsiniz harcına. Ama sarımsaklı yoğurtla yiyecekseniz peynir eklemeyin. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder