26 Ocak 2018 Cuma

PRATİK PROFİTEROL

PRATİK PROFİTEROL
MALZEMELER
Hamuru için:
100 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
4 adet yumurta
1/3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
 Kreması için:
1 paket Dr. Oetker pastacı kreması (pişirilen olanı)
1 paket sıvı krema
1.5 su bardağı süt
Çikolata sosu için:
1 paket çikolata sosu
1.5 su bardağı süt

Hamuru için yağ, su, tuz ve şekeri tencereye alıp yağ eriyene kadar karıştıralım. Yağ eriyince unu da ekleyip un kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Altını kapatıp hamuru soğumaya bırakalım. Hamur ılıyınca yumurtalardan birini kırıp mikserle yedirelim. Diğer yumurtaları da tek tek yedirelim. Son yumurtayla beraber vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip hamura yedirelim. Yağlı kağıt serili tepsiye kaşıkla hamurdan alarak aralıklı olarak bırakalım. 180 dereceye ısıtılmış firında 20-25 dakika kadar kapağı açmadan pişirelim.
Bu arada krema için  toz pastacı kreması harcını, süt ve sıvı kremayı tencereye alıp pişirelim. Arada karıştıralım ki kabuk tutmasın.            
Fırından alıp soğuttuğumuz hamurların bir boyunu kesip 1 tatlı kaşığı krema koyalım. Tüm hamurlar bitince çikolata sosunu pişirip birer kaşık üzerlerine dökelim. Birkaç saat soğutup servis edebiliriz. Afiyet olsun...
Bu ölçü krema bol kremalı seviyorsanız hepsine yetmeyebilir. Hamur artarsa buzluğa kaldırıp daha sonra krema hazırlayıp kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder