10 Ocak 2018 Çarşamba

KOLAY BORCAM PASTASI

KOLAY BORCAM PASTASI
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
4 yemek kaşığı sıcak su
1.5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
 Kreması için:
1 paket muzlu puding
2.5 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti (75 gr)
Sosu için:
1 paket çikolata sos
2 su bardağı süt

  Krema için pudingi sütle pişirelim. Arada karıştırarak soğutup  içine toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım. Sosu için süt ve çikolata sosunu pişirip kabuk tutmasın
diye arada karıştırarak soğumaya bırakalım.
Keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Suyu ekleyip tekrar çırptıktan sonra katıları eleyerek ekleyelim ve karıştıralım. Yağlanmış kare borcama döküp 180 dereceye ısıtılmış fırının en alt rafinda üzeri pembeleşene kadar 20-25 dakika pişirelim. Pişen keki 5 dakika soğutup kürdanla delerek sütle her yerini ıslatalım. Kremasını yayıp üzerine çikolata sosu dökelim ve düzleştirelim. En az 2 saat, mümkünse 1 gün buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder