12 Ocak 2018 Cuma

PASTAHANE SİMİDİ

PASTANE SİMİDİ
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz  
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı sirke
6-6.5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
1 paket susam
Tüm malzemeleri karıştırıp elden kurtulan yumuşak bir hamur yoğuralım ve üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım. Bu esnada kısık ateşte, geniş bir tavaya koyduğumuz susamları karıştırarak kavuralım. Pekmez ve suyu bir tabakta karıştıralım. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde 2 parça koparıp uzun iki şerit yapalım. İki şeridin uçlarından tutup bir ucunu sağa, diğer ucunu sola bükelim ve yapıştırıp halka şekli verelim. Önce pekmezli suya, sonra susama batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerine bez kapatıp 1 saat daha mayalandıralım. 190 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder