11 Ocak 2018 Perşembe

MİLFÖYDEN AĞZI AÇIK

MİLFÖYDEN AĞZI AÇIK
  MALZEMELER
1 paket milföy hamuru
İç harç için:
1.5 su bardağı peynir (lor veya kaşar)
2 adet ince doğranmış kırmızı biber ve 1 küp doğranmış domates veya 4-5 yemek kaşığı konserve menemen      
Yarım kangal minik doğranmış sucuk
Kekik,karabiber,pul biber, tuz
Üzeri için:
Yumurta sarısı

Pizza tadında çıtır ve pratik bir ikramlık. Sıcak sıcak yemelik;)
  Milföy hamurlarını yumuşaması için çıkaralım. İç harç malzemelerini hazırlayıp derin bir kasede karıştıralım. Dikdörtgen hamurları kesme yerinden ayırarak 2 kare elde edelim. Kareyi çok az elimizle açıp 1-1.5 yemek kaşığı harç koyup karşılıklı kenarları birleştirerek zarf şeklinde kapatalım. Birleşim yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.Üzerlerine bıçakla derin bir çarpı çizelim. Yumurta sarısı sürerek 200 dereceye ısıtılmış fırında  kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder