16 Ekim 2017 Pazartesi

ŞEHRİYELİ KÖZ SALATASI

ŞEHRİYELİ KÖZ SALATASI
MALZEMELER
1 su bardağı şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1.5 su bardağı sıcak su
1 parça ızgarada veya mangalda pişirilmiş tavuk göğsü
3 adet közlenmiş ve doğranmış kapya biber
1 adet küp doğranmış domates
4 yemek kaşığı haşlanmış mısır
Yarım kavanoz garnitür
4 adet  küçük boy, doğranmış kornişon  turşu
1'er avuç dolusu ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve yeşil soğan
 1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu
Tuz
Şehriyenin yarısını sıvı yağda kavuralım. Diğer yarısını haşlayıp kavrulan şehriyeyi de içine karıştırıp demlenmeye bırakalım. Geniş bir kapta tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder