15 Ekim 2017 Pazar

PRATİK PUF PASTACIKLAR

PUF PASTACIKLAR
MALZEMELER
Keki için:
2 büyük yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri veya 3/4 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
 1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı un

 Kreması  için:
2 poşet (150 gr) toz krem şanti
200 ml sıvı krema
Yarım su bardağı süt
1 adet küçük doğranmış muz
2 yemek kaşığı damla çikolata
Kekleri ıslatmak için yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Kekten artan kırıntılar
3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Sıvı yağ ve su ekleyip tekrar çırpalım. Katı malzemeleri eleyip onları da karıştıralım. Orta boy fırın tepsisi veya büyük yuvarlak borcama yağlı kağıt serip hamuru boşatalım. Eşit dağılması için birkaç kez yere vurup 180 dereceye ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirelim. Kürdanla kontrol edip piştiğinden emin olunca fırından alıp soğumaya bırakalım.
Krema için şanti,süt ve kremayı çırpalım. Muz ve çikolata ekleyip karıştıralım. Soğuyan kekten su bardağı veya kalıpla yuvarlaklar keselim. Benim ölçümden 12 tane çıktı. Kalan kek parçalarını robotta çekip hindistan cevizi ile karıştıralım. Yarım bardak sütü kaseye alalım. Kekten bir parça alıp üstünü süte batırıp çıkaralım. Üzerine 1 yemek kaşığı dolusu krema koyalım. Kekin üstünü ve yanlarını hindistan cevizli karışıma iyice bulayıp elimizi hafif ıslatarak yuvarlak durması için şekil verelim. Birkaç saat buzdolabında soğutup servis edelim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder