16 Ekim 2017 Pazartesi

KOLAY DAMAT PASTASI

KOLAY DAMAT PASTASI
MALZEMELER
Keki için:
2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması için:
2 dolu yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilin
Üzerine serpmek için kakao

Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım. Yağlanmış küçük dikdörtgen borcama döküp 170 dereceye ısıtılmış fırının en alt katında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
 Kek soğurken krema malzemelerini karıştırıp ocağa alalım. Kaynayınca iyice karıştırıp kekin üzerine dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp soğutalım. En az 5 saat mümkünse 1 gece bekletelim. Servisten önce kağıttan ince şeritler kesip eşit aralıklarla pastanın üzerine dizelim ve kakao eleyelim. Kağıtları alıp dilimleyerek keki servis edelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder