12 Ekim 2017 Perşembe

BİSKREM KURABİYE (5 MALZEMEDEN)

5 MALZEMEDEN BİSKREM
MALZEMELER
250 gr oda sıcaklığında teremyağ
Yarım su bardağı buğday nişastası
6 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
3.5 su bardağı kadar un
İçine koymak için sütlü çikolata parçaları

Sütlü çikolatayı küçük kare parçalara bölelim.  Yağ, nişasta ve pudra şekerini iyice karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğuralım. Nişastalı olduğu için hafif kum gibi bir hamur  oluyor. Elimize alınca şekil alıyor ama dağılmıyor. Ceviz büyüklüğünde hamur alıp önce yuvarlayıp sonra ortasını açıp çikolatayı koyup kapatalım. Tekrar yuvarlayıp bisküvi gibi yassılayalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip bıçakla çizgiler atalım. 170 derecede beyaz kalacak şekilde 15-20 dakika pişirelim. Sertleşmesini beklemeyin. Kürdan batırınca temiz çıkıyorsa tamamdır. Soğurken sertleşiyor. Soğuyunca boşaltabiliriz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder